Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Investor blog
Blog

Choose your region

Selecting a region changes the language and/or content on Nortal.com

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Investor blog
Blog

Fördelarna med att lägga till en så kallat ”Manufacturing Execution System” (MES) till ditt resursplanerings-program (ERP)

MES-systemet (Manufacturing Execution System) är cockpiten från vilken alla aktiviteter på fabriksgolvet kan kontrolleras och övervakas.

Landing - WP - Benefits of MES

ERP-system är generellt inte utformade för att hantera produktion i sådan detalj och med den flexibilitet som dagens tillverkningsindustri kräver.

MES-systemet är exakt det motsatta. MES samlar data i realtid från maskiner, material och personer i produktionsprocessen. Det styr och optimerar tillverkningsverkställighet och kommunicerar med automatisering. Detta leder till ökad produktivitet, eftersom arbetsorderna är mer effektiva och det bildas mindre spill i materialflödet. Med detaljnivåkontroll och kortare responstid till förändringar blir ledtiderna i produktionen kortare. Produktionen blir också mer kostnadseffektiv.

Vänligen fyll i formuläret för att ladda ner ett gratis white paper om Fördelarna med att lägga till en programvara för tillverkningsverkställighetssystem (Manufacturing Execution Systems, MES) till ditt resursplaneringsprogram för företag (ERP) och lär dig mer om hur Nortal kan förbättra din tillverkningskapacitet.

Lär dig mer om detta

Samu Pylkkänen samu.pylkkanen@nortal.com (+358) 40 546 1503
Samu Pylkkänen