May 24, 2022

Sorry, this entry is only available in Finnish. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Sote-uudistuksen myötä tietotuotannon ja tiedolla johtamisen asiantuntijapalveluiden tarve terveydenhuollossa kasvaa entisestään. HUSin ja Uudenmaan neljän hyvinvointialueen sekä Helsingin kaupungin järjestelmien kehittämisen ja yhtenäistämisen lisäksi tarvitaan kokonaan uudenlaista tiedonhallintaa. Tähän tarpeeseen Nortal tulee vastaamaan HUSin sopimuskumppanina.

HUS on kilpailuttanut tiedonhallintaan liittyvät asiantuntijapalvelut tavoitteenaan löytää luotettavat ja strategiset kumppanit, jotka pystyvät kehittämään HUSin ja Uudenmaan hyvinvointialueiden – Itä-Uusimaa, Keski-Uusimaa, Länsi-Uusimaa ja Vantaa-Kerava – ja Helsingin kaupungin tietojohtamista monitoimittajaympäristössä sekä tuottamaan skaalautuvia palveluita HUS-erityisvastuualueille.

Nortalin kanssa 16.5.2022 solmittu puitesopimus kattaa HUSin asiantuntijapalveluiden ratkaisuarkkitehti- ja integraatioasiantuntijapalveluiden kokonaisuuden.

“Puitesopimus on Nortalille merkittävä yhteistyön avaus Suomen suurimman julkisen sosiaali- ja terveyspalvelutuottajan kanssa. Ydinosaamistamme on pilvipalveluihin perustuvien teknologioiden hyödyntäminen sekä ekosysteemiarkkitehtuurin kehittäminen. Tätä osaamista tarvitaan yhdistämään ja kehittämään sote-uudistuksen myötä syntyneiden organisaatioiden järjestelmiä”, kertoo Petri Anttila, Nortalin partneri ja terveydenhuollon liiketoiminnasta vastaava johtaja ja jatkaa: ”Olemme todella tyytyväisiä, että pääsemme hyödyntämään osaamistamme HUSin strategisena kumppanina.”

Nortalilla on laaja kokemus merkittävistä julkisista järjestelmäuudistuksista

Nortalilla on Suomessa pitkä ansiolista eri teollisuuden toimialojen ja julkisen sektorin tietojärjestelmien ja digitalisaation kehittämisessä. Nortal on kumppaniyhteistyössä toteuttanut Verohallinnon järjestelmäuudistuksen ja rakentanut OmaVero-palvelua. Vastaavia esimerkkejä kokonaisarkkitehtuurin suunnittelusta ja toteutuksesta löytyy runsaasti, esimerkiksi Virossa Nortal on toimittanut yli 40 prosenttia maan julkishallinnon digitaalisista palveluista ja ratkaisuista.

“Palveluiden nopea saatavuus ja turvaaminen lähellä ihmistä, resurssien järkevä ja tehokas käyttö sekä sujuvat hoitopolut ovat olleet terveydenhuollon isoja kysymyksiä ja digitalisaation ajureita. Olemme jo vuosien ajan kehittäneet terveydenhuoltoon uuden tyyppistä IT-kokonaisarkkitehtuuria, jossa moderneja asiakkuudenhallinnan ja tuotannonohjauksen ratkaisuja kehitetään nykyisten potilastietojärjestelmien ympärille. Sopimuksen myötä haluamme tarjota strategista osaamistamme, jonka avulla HUS pystyy entistäkin paremmin palvelemaan asiakkaitaan ja kehittämään IT-arkkitehtuuriaan”, summaa Anttila.

Related content